lördag, maj 14, 2005

Sommargäst

Jo, vi har fått en liten gäst över sommaren. Hon heter Phoebe och är en italiensk vinthund. Söt som en sockerskål och trevlig som en - italiensk vinthund!
Hon har varit på besök en gång tidigare när hon skulle bli mamma, så vi vet att hon går bra ihop med våra små. När hon kom i tisdags var det lite snurrande först, men redan dagen efter så var allt helt lugnt. Inte riktigt lugnt då, Ior tycker att det är alldeles underbart att ha fått en snygg tjej på besök. Han visar upp sig och gör allt vad han kan för att charma henne. Det dansas och skuttas lite extra på den kanten.
Ester har klarat ut för henne vem som bestämmer, och det var mycket okomplicerat. Totte och Lisa verkar ta henne som ett självklart inslag i vardagen.
Katterna lyfter knappt på ögonbrynen, möjligen med undantag av Tudor som var mycket nyfiken och uppspelt första kvällen.

Det är en väldigt mysig hund. Hon tar kontakt och är uppmärksam. Hon lysnar när man säger till henne och hon kommer när man ropar. Hon är totalt avkopplad och hoppar inte högt om man tappar ett lock i golvet.

Nu ligger hon bland de andra hundarna i soffan.
Allt är lugnt. Ur högtalarna strömmar Bachs violinsonator.
Sovdags!

Inga kommentarer: